miercuri, 21 martie 2012

Chemare la clacă – traduceri de lucrări pe teme de agricultură organică şi permacultură

Doi grădinari inimoşi, care concomitent sunt şi traducători, se afla în căutare de alţi pasionaţi dispuşi să se alăture efortului de traducere în comun a unor lucrări ale clasicilor agriculturii nepoluante, din limba engleză. Muncă relaxată, frumoasă şi mai ales nobilă, într-un domeniu în care editurile româneşti nu au găsit cu cale să-şi bage banii. Nici noi. Promitem un cerc selectiv şi select, de anglofoni de elită, maeştri în arta compostului şi pricepuţi în mânuitul sapei cu o singură mână. Acces liber la glosarele noastre terminologice, fără nitraţi, nitriţi şi cancer duodenal.

Se lucrează organizat (adică se vor plivi traducerile finale) şi dezorganizat (în ritmul fiecăruia). Plătim cu delicioasa senzaţie că societatea mercantilă nu v-a putut acapara cu totul, de vreme ce încă mai sunteţi capabili să vă dedicaţi unui proiect non-comercial. Trufandalele obţinute pe această cale se vor distribui liber pe http://www.permacultura.ro şi http://agricultura-sustenabila.blogspot.com. Cei interesaţi sunt rugaţi să ne contacteze la adresa carti.din.tei [arond] gmail.com

7 comentarii:

  1. situatia e asa cum e.am fost aseara la intalnirea ASAT cluj.asoc pt sustinerea agriculturii taranesti.va prinde.toti. oameni faini,dintr-o bucata.timisorenii au reusit.dar suntem mai multi doritori ai cosurilor cu legume(si alte produse)prin acest sistem,decat producatori.din 3 producatori prezenti,,,nu au forta de munca necesara si habar n-aveau de minim de perma multi de pe acolo.si eu invat ,da-mi prind urechile cum ,cu ce,de unde sa-ncep primavara asta..pamant este ,avem berechet.asa deci..va rugam sa lasam claca pt iarna lu 2012..si daca s-ar cunoaste macar ce exista pe cele 2 site-uri..cu drag ..fug..m-asteapta cartofii-ncoltiti si semintele plantate prin toata casa(ar trebui sa-nchid vreo 2 luni..urbanul asta)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e bine. Dar claca nu se amână. Informația la prima mână e fundamentală, altfel puiesc mult mai ușor greșelile. Doritori oricum vom primi tot timpul, nu e un termen limită de înscriere, că doar nu e olimpiadă sau concurs de cadre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu stiam de "daca ai ceva de facut azi, lasa pe poimaine, pentru ca s-ar putea sa constati maine ca nu mai e nevoie". Faza cu "lasati pe iarna lui 2012" mi se pare o versiune indelung imbunatatita :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar lucru efectiv al pamantului,indelung imbunatatit e al femeii...sa ne mai "traducem"si vor puii tot mai putine greseli(simplificare maxima;arunc cartofii sub paie si instalez hamacul..sau ii plantam cu o mana si cu ochii in carti..)OMUL ALB TREBUIE SA PESCUIASCA..SA IMBUNATATEASCA SISTEMUL

      Ștergere
    2. fain..doare ca-s putini"producatori"(scze si traducatorii produc--am apreciat asta!!)si se indica pe poimane..no nu-i bai!ce cantam la claca?

      Ștergere
  4. Presupun ca pe aceasta doamna de la Suceava o veti fi cunoscut , fie si numai prin intermediul spatiului virtual, trimit acest link sperand ca poate fi folositor si altora.Fiti binecuvantati! http://www.svgenebank.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Elibereaza-te din cercul vicios al reducerii salariale si al cresterii preturilor. În aceasta carte descriu cum poti sa te eliberezi de constrângerile economice, politice si sociale, asa încât sa te poti ocupa mai mult de dezvoltarea personalitatii tale. Astfel, iti poti dezvolta noi abilitati si talente, te vei hrani în mod sanatos, iti poti îndeplini visurile si nazuintele tale.
    Va recomand sa descarcati cartea electronica FERMA AUTARHICA.

    FERMA AUTARHICA: Celula stem a societatii
    http://foc-in-agora.blogspot.de/2012/03/ferma-autarhica-celula-stem-societatii.html

    RăspundețiȘtergere